top of page

Fiktionskonsulent

Jeg har mange års erfaring med at læse- og skrive manuskripter indenfor tv og scenekunst. Jeg udbyder mit konsulentvirke til produktionssekslaber, forfattere, tv-stationer og teatre, der leder efter professionel sparring i udvikling af koncepter. 

Hvornår i processen kan en manuskonsulent være gavnlig? 

Der kan være mange stadier i tilblivelsen af et fiktionsprodukt, hvor det er meningsfuldt at række ud efter en konsulent med psykologisk baggrund.

I selve udviklingen af konceptet kan det være givdigt at sparre med nogen, der forstår det givne fænomen, og derfor kan anvise hvad der er realistisk, meningsfuldt eller hvilke fiktionspotentialer der ligger indenfor rækkevidde. 

Dernæst er der i selve udviklingen af manus et antal valg og fravalg, der kan være meningsfulde at få supervision på. Det kan for eksempel være dilemmaer omkring fremstillingen af bestemte karakterer eller plotgennemgang med det formål at ville vise et fænomen både realistisk og interessant. 

Når der forefindes et færdigt manus kan der være behov for en kunstnerisk gennemgang med henblik på at skabe dybe og runde karakterer, det kan foregå som sparring med producer, instruktør eller performere. 

Derfor er der mange stadier, hvor det kan være meningsfuldt for en kreativ skaber at benytte en manuskonsulent. 

Hvorfor en psykolog?

En psykolog er først og fremmest uddannet til at vide noget om mennesket og dets væren i verden. Det vil sige at en psykolog har viden om menneskers oplevelser og responser, og samler dertil med tiden viden om hvordan de ser ud i praksis. En pratiserende psykolog står ofte med mennesker i livets brandpunkter, og er derfor vidne til hvordan kriser og voldsomme begivenheder påvirker og skubber mennesker til at handle. 

Dertil kommer den viden der knytter sig til psykisk sårbare og sygdomme, som kan være svært at portrættere nuanceret og akkurat. 

Derfor kan jeg som psykolog give et indblik i syge som raske menneskers reaktioner, oplevelser og responser. 

Min rejse ind i fiktionens verden

Jeg har altid interesseret mig for teater, film og tv. Jeg har skrevet, instrueret og spillet et utal af værker gennem min barndom og teenagetid. Jeg har stiftet flere impro-teater hold og undervist i drama på gymnasier. 
Gennem mit studie har jeg særligt været optaget af brugen af erindringer i skrivning og læsni
ng af skønlitteratur samt ledelse af kreative processer. 
Efter studiet har jeg været løbende haft konsulentopgaver på teaterfestivaler og produktionsselskaber. Jeg har videreuddannet mig på skrivekursus blandt andet hos Jay Zukow, Stephanie Caruana og har taget Den danske Filmskoles uddannelse som forfatterrumsassistent. 

Når du har mig tilknyttet som konsulent...

... får du en psykolog, der er indforstået med filmbranchens processer og krav, men som samtidig har specifikt øje for netop dit projekt. Derfor sætter jeg tid af til at afsøge opgavens rammer og mål, så du kan være sikker på at gå fra vores samarbejde med en oplevelse af at have fået et udviklende perspektiv på dit projekt. 

Dertil skaber jeg plads til eventuelle opfølgende spørgsmål eller refleksioner, der kan komme efter vores samarbejde. 

Bliver du nysgerrig på, hvad jeg kan tilbyde dit projekt?

Du kan kontakte mig på siden her, på mail eller telefon, hvor du kan fortælle om dit projekt, hvad du har behov for samt høre om mine tjenester og priser. Jeg sætter tid af til en forsamtale, så vi kan blive klogere på, hvordan vi kan starte samarbejdet bedst muligt op og blive klare på, hvad formålet med samarbejdet skal være. 

bottom of page